toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Frikom blog

Sezona lova je otvorena!

Sezona lova je otvorena!

Ako ste gledali bilo koju prirodnjačku emisiju, ovi saveti za hvatanje muškarca će vam zvučati poznato. 

Kako biti maximalno svoj

Kako biti maximalno svoj

Ovo sigurno nisu prva pravila zavođenja koja ste negde čitali ili slušali. Makar jednom ste doživeli da vas neki ortak savetuje. Da vam govori kako, šta i kada da radite.

Da li ste spremni za zavođenje?

Da li ste spremni za zavođenje?

Odnosi između muškaraca i žena se ne razlikuju mnogo od odnosa muških i ženskih jedinki u ostatku životinjskog carstva. Jedino što ih razlikuje je činjenica da su ljubitelji saveta za zavođenje, skoro koliko su i ljubitelji sladoleda.

Ovo su saveti za početnike i trikovi za iskusne

Ovo su saveti za početnike i trikovi za iskusne

Znamo da već imate vaše metode i navike u kuhinji. Ali evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći. A posebno za mlade kuvare i kuvarice!

Jestive ruže i besplatan botoks iz prirode?!

Jestive ruže i besplatan botoks iz prirode?!

U borbu protiv niskih temperature idemo voćem. Ovaj put sa prolećnim i letnjim koje nam ulepša svaki dan.

Mediteran na tanjiru: 7 pravila kako da se hranite zdravo i ukusno

Mediteran na tanjiru: 7 pravila kako da se hranite zdravo i ukusno

Mediteranska kuhinja je kuhinja hedonista. Onih koji uživaju u pripremi i konzumiranju hrane, ali je ovo i uravnotežena ishrana koja donosi organizmu sve neophodne nutritivne elemente.

Kako da umesite testo kao vaša baka?

Kako da umesite testo kao vaša baka?

Miris hleba koji se peče i brašnjave ruke bake koja je ustala pre svih ukućana kako bi umesila testo, razvukla domaće kore i uz osmeh dočekuje pospane unuke… Da li vas je ova slika bar na trenutak vratila u detinjstvo? 

Da li biste prešli okean da probate najbolji čizkejk na svetu?

Da li biste prešli okean da probate najbolji čizkejk na svetu?

Tri, dva jedan... polećemo. Vodimo vas oko sveta da isprobamo sve varijante jednog od najvoljenijih kolača svih nacija.

3 najčešća sujeverja u Srbiji

3 najčešća sujeverja u Srbiji

Znamo da ne možemo ih sve izbrojati, pa vam predstavljamo neka od najčešćih sujeverja u Srbiji i regionu.

Najpoznatija Italijanska reč posle pizze je...

Najpoznatija Italijanska reč posle pizze je...

Planirate putovanje u Italiju? Najbolji suvenir koji možete poneti iz nje je uspomena na savršen gelato koji ste probali u zemlji izvrsne hrane i mode. 

7 zrna za dan pun energije

7 zrna za dan pun energije

Koliko žitarica ste uneli danas? Koje su to sem pšenice?  U traganju za ukusnom kombinacijom izdvojili smo 7 zrna koja se zajedno mogu naći u jedinstvenom proizvodu sa visokim sadržajem vlakana: 7 zrna štanglice!

7 trikova da kuvanje učinite lakšim

7 trikova da kuvanje učinite lakšim

I najveći majstori u kuhinji imaju svoje trikove, a mi vam donosimo nekoliko koji će skratiti vreme u kuhinji i učiniti ga jednostavnijim.

Voulez vous Souffle?

Voulez vous Souffle?

Možda vladate kuhinjom, ali da li ste sigurni da možete da napravite dobar sufle? Upoznajemo se sa jednim od najtežih za pripremu kolača na svetu!

Koju tajnu kriju najveći kuvari sveta?

Koju tajnu kriju najveći kuvari sveta?

Najpoznatiji kuvari današnjice ne žele da podele sa nama recept za jedan od najpoznatijih slatkiša na svetu.

Najvažnija pravila hrono ishrane

Najvažnija pravila hrono ishrane

Hrono ishrana je balansiran način ishrane, koji prati rad metabolizma. Više ne morate da brinete o broju kalorija i količini hrane, važno je samo da jedete u određeno vreme i da pravilno kombinujete namirnice. Zašto? Jer je cela ishrana oodređena radu pankreasa i lučenju insulina i kortizola, kao i enzimima koji su potrebni za varenje hrane, a koji se ne luče u svako doba dana isto. Pogledajte 15 osnovnih pravila hrono ishrane i praktikujući ih obezbedite dovoljno energije za ceo dan.

Iz Francuske poverljivo: Tajne zavodljivog musa

Iz Francuske poverljivo: Tajne zavodljivog musa

Pri samoj pomisli na legendarne francuske poslastice, verovatno je prva stvar koje ćete se setiti čokoladni mus. Desert koji je lako svrstati u remek dela francuske kuhinje, opstao je kroz vekove i danas je nezaobilazna poslastica na menijima brojnih restorana. Bogate, kremaste strukture, namenjen je samo istinskim ljubiteljima dezerta, kojima je poznata njegova moć osvajanja. 

Šta treba da znate o hrono ishrani pre nego što je isprobate

Šta treba da znate o hrono ishrani pre nego što je isprobate

Ceo svet poludeo je sa razlogom za hrono ishranom. Za one koje jos uvek nije uhvatio ovaj talas, spremili smo nekoliko korisnih informacija o ovoj dijeti.

Da li ste probali majonez od čokolade?

Da li ste probali majonez od čokolade?

Penast, ukusan, intenzivnog čokoladnog ukusa. O kom dezertu učimo danas?

4 kul recepta sa sladoledom koje ćete odmah isprobati

4 kul recepta sa sladoledom koje ćete odmah isprobati

Četiri deserta u kojima ćete sigurno uživati u poslednjim danima leta, sa sladoledom u glavnoj ulozi.

Kako je nastao kroasan?

Kako je nastao kroasan?

Kroasan je nacionalni proizvod Francuske i izraz tipičnog francuskog hedonizma. Ali, kroasan nisu izmislili Francuzi.

Šta način na koji jedete sladoled govori o vama?

Šta način na koji jedete sladoled govori o vama?

Iako ne postoji naučno istraživanje koje to dokazuje (još uvek!), način na koji jedete sladoled može dosta reći o tome kakva ste ličnost.

Sladoled na dvorovima širom sveta

Sladoled na dvorovima širom sveta

Dok uživate u kraljevskom ukusu novih King sladoleda, pročitajte neke od najzanimljivijih činjenica o ovoj hladnoj poslastici koja je stigla na francuski i italijanski dvor, a veliki ljubitelj bio je i naš kralj Milan Obrenović.

Koje tajne protiv neraspoloženja krije sladoled?

Koje tajne protiv neraspoloženja krije sladoled?

Odgovori na pitanja kako i zašto sladoledom možemo pobediti loše raspoloženje, kriju se u našem organizmu!

Razlike u tipovima sladoleda od kojih možete da se smrznete: 2. deo

Razlike u tipovima sladoleda od kojih možete da se smrznete: 2. deo

Verujemo da ste već usvojili sve informacije vezane za hladne poslastice iz našeg prošlog teksta. I da sada bolje od Italijana možete da prepoznate dobar gelato. I baš kao što vam se neće potkrasti greška da njihov omiljeni napitak nazovete eKspresso, tako ni gelato više nećete nazvati sladoledom. Jer razlike znate. Zato je pred vama novi infografik koji je tu da vas uputi u nove razlike koje hladne poslastice odvajaju jedne od drugih i saznate šta je to parfe, a zašto sorbet možete jesti čak i kada ste na dijeti. :)

7 Frikom čuda

7 Frikom čuda

Svake godine lansiramo 40 novih proizvoda, a u našem asortimanu uživa preko 20 miliona potrošača. Brojevi mogu biti zanimljivi, a evo i kako. Pred vama je 7 Frikom čuda!

Imate predrasude o boraniji, a evo šta ona misli o tome

Imate predrasude o boraniji, a evo šta ona misli o tome

Boranija je jedna od najzahvalnijih mahunarki za pripremu, iako često loše stvari vezujemo za nju. Kroz jednostavne recepte razbijamo predrasude o ovom povrću!

Razlike u tipovima sladoleda od kojih možete da se smrznete!

Razlike u tipovima sladoleda od kojih možete da se smrznete!

Šta je gelato? I koja je razlika između frozen jogurta i sladoleda? Svi su oni hladne poslastice, a upravo zbog ovih razlika neki su vam draži od drugih.

Mali trikovi 1: Sve što domaćice nisu htele da vam kažu

Mali trikovi 1: Sve što domaćice nisu htele da vam kažu

Njena jela su ukusna jer se ona pridržava malih trikova kod pripreme hrane. Izdvojili smo četiri, koji su toliko jednostavni da ćete ih sigurno odmah usvojiti.

Sladoledi u poznatim filmovima i serijama

Sladoledi u poznatim filmovima i serijama

Spremite dlanove za gromoglasan aplauz. :) Sladoled ima zapažene uloge u brojnim filmovima, a mi smo izdvojili samo neke od njih.

Zemlja u kojoj cela nacija na isti dan jede njoke

Zemlja u kojoj cela nacija na isti dan jede njoke

Putujemo u zemlju u kojoj se njoke spremaju obavezno bar jednom mesečno – Argentinu.

Kako da post ne bude rutina već uživanje

Kako da post ne bude rutina već uživanje

Post ne podrazumeva isti obrok svakog dana, što je glavna zabluda, a uz lepo isplaniranu ishranu možemo osvežiti i um i organizam.

Frikom proizvodi koje možete jesti i u danima posta!

Frikom proizvodi koje možete jesti i u danima posta!

Izdvojili smo sladolede, testo i deserte iz naše ponude koje možete jesti i u danima posta.

TEST: Koji je najbolji dan za sladoled?

TEST: Koji je najbolji dan za sladoled?

Postoji li za pravo vreme za ovu poslasticu ili je svaki dan dan za sladoled?

Tri popularne marinade za ribu

Tri popularne marinade za ribu

Tri marinade uz koje će svaka riba postati sočnija i ukusnija.

Srbija - kraljevstvo pita

Srbija - kraljevstvo pita

Sarma, ajvar, ćevapčići… stavite sve na stranu i prvo iznesite pite! 

Efikasni trikovi za eliminisanje neprijatnih mirisa od ribe

Efikasni trikovi za eliminisanje neprijatnih mirisa od ribe

Krenite u potragu za dobrom marinadom. Mi smo spremili kućne savete kako da se oslobodite neprijatnih mirisa koji ostaju u prostorijama dugo nakon pripreme ribe.

Probali su i kažu da su ovako zavoleli spanać

Probali su i kažu da su ovako zavoleli spanać

Dajte priliku spanaću i uz dobar recept postaće vam omiljeno povrće

11 zanimljivih činjenica o sladoledu

11 zanimljivih činjenica o sladoledu

Od najneobičnijih ukusa do svetskih rekorda… pripremili smo 11 zanimljivih činjenica koje svaki pravi ljubitelj sladoleda mora da zna. 

Kako da očistite ribu u 5 koraka

Kako da očistite ribu u 5 koraka

Ne propuštajte jela od ribe zbog toga što ne znate kako da je očistite.

Stvari koje se ne rade i sladoled zimi

Stvari koje se ne rade i sladoled zimi

Nije svaka „stvar koja se ne radi“ besmislica. Crne patike na bele čarape stvarno izgledaju glupo. Ali zašto ne biste jeli sladoled zimi, ako ga volite leti?

Osnove organske proizvodnje

Osnove organske proizvodnje

Organska hrana nije nova ideja. Ono što je novo je svest modernog čoveka da je organska ishrana dobar zaokret za njegovu dobrobit, pa organsko voće i povrće osvaja supermakete, pijace i restorane.

7 koraka za mršavljenje bez dijete

7 koraka za mršavljenje bez dijete

Male izmene i dopune mogu u mnogome uticati da se ne odričete ničega.

Priča o zdravlju u kutiji za ručak

Priča o zdravlju u kutiji za ručak

Generacije radnika u prošlosti nosile su ručak od kuće jer nije bilo kantina i dostave. Naučnici ponovo preporučuju ovaj stari običaj koji je, kažu, dobar za zdravlje.

Zašto je brokoli krivac za sjajan imunitet

Zašto je brokoli krivac za sjajan imunitet

Brokoli je savršena hrana za zimske mesece, bogat mineralima i vitaminima, uz snažna antikancerogena svojstva, pravi italijanski junak među povrćem.

Zašto je losos toliko popularan na Instagramu?

Zašto je losos toliko popularan na Instagramu?

U vreme posta losos je zdrava hrana za prave hedoniste koji uživaju u slasnom zalogaju, ali i jelo koje preti da pokupi najviše lajkova na društvenim mrežama.

Blog tagovi

Frikom.rs