FRIKOM HRONO Minut: Punjeni indijski hleb iz tiganja

  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Recept za 2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:

    Priprema:

    1. U blenderu usitniti Frikom karfiol i peršun. Prosuti u činiju, dodati izmrvljenu fetu, kari i đumbir i sve to izmešati dok se ne dobije kompaktna masa.
    2. U činiji sipati 250g Speltinog brašna, kašičicu himalajske soli i 1/2 šolje vode. Zamesiti testo.
    3. Pobrašnjaviti radnu površinu i dodati testo. Od testa napraviti jufku i iseći je na 8 delova. Od svakog dela napraviti lopticu.
    4. Lopticu rastanjiti što tanje, oklagijom. Okruglom modlom vaditi krugove.
    5. Polovinu svakog kruga namazati filom, dodati kockicu fete i sa drugom polovinom preklopiti. Krajeve pritisnuti prstima da se zalepe.
    6. Punjeni indijski hleb peći u tiganju na malo maslaca, dok ne porumeni sa obe strane. 

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!