Opšta pravila konkursa - "Zdravo Brzo Lako"

  • 08.12.2013.

OPŠTA PRAVILA KONKURSA „ZDRAVO BRZO LAKO“

Član 1: ORGANIZATOR

Konkurs “Zdravo Brzo Lako” priređuje i organizuje: FRIKOM DOO BEOGRAD, Zrenjaninski put bb, 11213 Beograd , PIB: 100003092, matični broj 7042728 (u daljem tekstu: Organizator).

Član 2: SVRHA, TRAJANJE I MESTO SPROVOĐENJA KONKURSA

Konkurs “Zdravo Brzo Lako”  sprovodi se u formi stranice na sajtu www.frikom.rs, u svrhu promocije veštine osmišljavanja recepata i zdravog načina ishrane. Konkurs se sastoji od aplikacione forme za unos ličnih podataka i opisa recepta. Trajanje konkursa je od 05.12. do 30.12.2013. Konkurs se organizuje za teritoriju Republike Srbije i Republike Crne Gore.

Član 3: PODRUČJE PROMOCIJE

Promotivni materijali će biti dostupni na sajtu www.frikom.rs (http://www.frikom.rs/rs/novosti/zdravo-brzo-lako-smislite-zdrav-brz-i-lak-obrok).

Član 4: PRAVO UČESTVOVANJA

Pravo učestvovanja na konkursu imaju sva fizička lica sa prebivalištem u Republici Srbiji i Republike Crne Gore osim radnika Organizatora kao i bližih članova porodice (roditelji, supružnik, deca, sestre i braća). Učesnici konkursa ne smeju biti mlađi od  13 godina.

Član 5: OPIS KONKURSA I KAKO UČESTVOVATI NA NJEMU

U periodu trajanja konkursa učesnici učestvuju u Konkurs “Zdravo Brzo Lako” na Internet adresi www.frikom.rs

Za učešće:

Da bi se učestvovalo na konkursu, potrebno je popuniti sva polja za unos recepta. A to su: Naziv recepta, potrebni sastojci, opis pripreme recepta. Zatim, ime i prezime korisnika, kao i e-mail adresa, putem koje ćemo korisnika obavestiti o rezultatu.

Učešće nije uslovljeno kupovinom ili korišćenjem proizvoda iz Frikom asortimana.

Kriterijum:
Recepti moraju biti: zdravi (tj. pripremljeni od namirnica koji pozitivno utiču na zdravlje) , brzo spremljeni i ukusni – po oceni žirija.

Finalni  pobednik se bira po veštini i znanju u osmišljavanju recepta i pripremanju hrane na licu mesta, od zadatih namirnica.

Primer:

“Nedeljna tema: Recepti od ribe i morskih plodova. Maksimalno vreme pripreme recepta je 15min.”

Član 6: POKLONI KOJE UTVRĐUJE ORGANIZATOR

Učesnik konkursa čiji je recept po mišljenju žirija izabran za najbolji recept prema kriterijumima definisanim ovim Pravilima kao motivaciju za dalji doprinos u kuvanju zdravih jela, Organizator će ga stimulisati nekim od proizvoda partnera. Svaki od nedeljnih pobednika konkursa će biti stimulisan jednim poklonom od strane Organizatora.

Poklone nije moguće zameniti za gotov novac, drugu robu ili uslugu.

Član 7: IZBOR DOBITNIKA

Najbolji recepti koji učestvuju na konkursu “Zdravo Brzo Lako”, biće izabrani od strane stručnog žirija koga čine: Nutrition Blogerka, Food Blogerka, Profesionalni Kuvar. Frikom žiri će svakog ponedeljka doneti odluku koji je najbolji recept iz prethodne nedelje, po osnovu primenjenog znanja i veštine u osmišljavanju recepta. To će biti objavljeno u okviru Novosti na sajtu www.frikom.rs.
Kriterijumi za ocenjivanje veštine osmišljavanja recepata koje će žiri prilikom odabira najboljih primenjivati su: vreme i potrebna veština za pripremu, korišćenje namirnica koji pozitivno utiču na zdravlje, i ukus.

Učesnik čiji recept bude proglašen za najbolji nedeljni recept, ne može za vreme trajanja konkursa ponovo biti proglašen za najboljeg.

Član 8: KAKO PREUZETI POKLON

Dobitnici poklona biće obavešteni o poklonu na Internet adresi http://www.frikom.rs,  po proglašenju najboljeg nedeljnog recepta. U svrhu obaveštenja učesnici se slažu da se kao vid komunikacije koristi elektronska pošta.

Dobitnik poklona je dužan da pre preuzimanja poklona dostavi na uvid važeću ličnu ispravu - ličnu kartu na osnovu koje će se utvrditi njegov identitet.

Dobitnik poklona je dužan da u skladu sa Pravilima potpišu potvrdu o preuzimanju poklona. Potpisivanjem potvrde o preuzimanju poklona smatra se da je učesnik prihvatio u potpunosti  Pravila konkursa „Zdravo Brzo Lako“.

Ukoliko je učesnik koji je dobio poklon maloletno lice ili je lice sa ograničenom ili oduzetom poslovnom sposobnošću, poklon može preuzeti isključivo u pratnji roditelja, staratelja ili zakonskog zastupnika.


Roditelj, staratelj ili zakonski zastupnik su dužni da dostave na uvid svoja važeća lična dokumenta - ličnu kartu, kao i izvod iz matične knjige rođenih maloletnog lica odnosno osobe sa ograničenom ili oduzetom poslovnom sposobnošću.

Momentom preuzimanja poklona od strane učesnika smatra se da je Frikom u potpunosti ispunio obaveze prema njemu. Smatra se da je Frikom ispunio svoje obaveze i prema učesnicima koji nisu preuzeli poklon u roku utvrđenom ovim Pravilima.

Član 9: UČESNICI KONKURSA

Učesnici konkursa ne mogu zahtevati poklone u većim količinama ili drugačije poklone od onih koje su definisani u ovim Pravilima od strane Organizatora. Pravila konkursa  važe za sve učesnike koji postavljaju recepte na www.frikom.rs. Učestvovanjem u konkursu, učesnici prihvataju ova pravila.

Član 10: GREŠKE I NEREGULARNE PRIJAVE

Pogrešne ili nepotpuno ispunjene prijave su nevažeće i ne daju pravo na poklon. Više učesnika sa istim prezimenom na istoj adresi stanovanja smatraće se jednim dobitnikom poklona.

Član 11: DISKVALIFIKACIJE IZ KONKURSA

Korišćenje bilo kakve vrste kompjuterskog koda, virusa, ili bilo čega što može ometati, onemogućiti, naneti štetu, ili zloupotrebiti učestvovanje u konkursu je zabranjeno. Takvi postupci mogu dovesti do eliminacije učesnika konkursa i/ili zabranu učestvovanja onog ko je navedena pravila prekršio. Ukoliko se proceni ili posumnja da neki od učesnika na bilo koji način pokušava da prekrši pravila učestvovanja (bilo kakve naznake varanja), Organizator zadržava pravo da učesnika diskvalifikuje iz konkursa i zanemari njihovo učestvovanje bez daljeg obrazloženja.

Organizator zadržava pravo da priču nedoličnog sadržaja (sa pogrdnom ili vulgarnom konotacijom) obriše i onemogući učestvovanje iste u izboru najzanimljivijih priča.

Član 12: PUBLICITET

Učestvovanjem u ovom konkursu, učesnici su saglasni da se, ako postanu dobitnici poklona, njihovo ime, adresa i slika mogu objaviti i koristiti bez naknade, od strane Organizatora, u štampanom, zvučnom, foto ili video materijalu.

Svi konkursa su saglasni da se njihove e-mail adrese mogu koristiti u svrhu slanja newsletter-a (obaveštenja) od strane Organizatora.

Član 13: POREZI

Učesnici koji su osvojili poklone  ne snose nikakve poreze, obaveze niti naknade direktno povezane sa poklonima koje su osvojili.

Član 14: MOGUĆNOST PREKIDA KONKURSA

Konkurs  može da se prekine samo u slučaju nastupa okolnosti za koje Organizator nije odgovoran, odnosno koje nije mogao da spreči, otkloni ili izbegne.  Učesnici će o prekidu konkursa biti obavešteni putem sajta www.frikom.rs.

Član 15: ODGOVORNOSTI

Organizator ne preuzima odgovornosti za:

-Recepte učesnika postavljene na sajtu (od strane učesnika) i bilo koje neželjene posledice koje prouzrokuju trećim licima postavljanjem ovih  recepata;

-Bilo koje posledice koje su nastale kao rezultat zloupotrebe sadržaja od strane učesnika i zloupotrebe sistema pri funkcionisanju konkursa na štetu učesnika ili trećeg lica;

-(ne)funkcionisanje http://www.frikom.rs i posledice (ne)funkcionisanja bez obzira na razlog (ne)funkcionisanja;

-(ne)istinitost podataka koje učesnici ostavljaju.

Član 16. PRAVA

Učesnici konkursa su saglasni da sva prava po osnovu osmišljenih recepata  prelaze na Organizatora nakon objavljivanja na sajtu www.frikom.rs u skladu sa odredbama člana 7. Pravila. Učesnici se odriču svih prava na osnovu recepata koji su objavljeni, te po tom osnovu nema bilo kakvih potraživanja po osnovu autorskih prava prema Frikom-u, osim prava na poklon koja su utvrđena ovim Pravilima.

Član 17: PRAVO IZMENE OPŠTIH PRAVILA KONKURSA

Organizator zadržava pravo da u bilo koje vreme, iz opravdanih razloga, izvrši izmene ovog Konkursa, uz obavezu da iste, bez odlaganja, objavi na web sajtu www.frikom.rs.

Organizator FRIKOM DOO BEOGRAD

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!