toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Čokoladni mafini sa višnjom - zabava za sva čula

Mafini su jedan od omiljenih slatkiša mališana, a ni odrasli mu ne mogu odoleti. U zavisnosti od kalupa u kojim ih pečete, mogu biti mini, kao zalogajčići, a i regularni. Ostavljaju vam slobodu da ih dekorišete u zavisnosti od prilike i vremena, što možete prepustiti i klincima.

Priprema:

Kombinacija čokolade i višnje u ovoj varijanti je neodoljiva, a priprema nije komplikovana. Slično kao i kada pripremamo palačinke, količina sastojaka zavisi od toga koliko mafina pečete, a i koliki ste ljubitelj glavnih sastojaka – par kockica čokolade više ne može da naškodi.

1. Brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer, soda bikarbona i kakao se mešaju u jednoj posudi.

2. U drugu idu mleko, jaje i ulje.

3. Kada obe smese sjedinimo u jednu mikserom, dodajemo sitno iseckanu čokoladu za kuvanje i višnje.

4. Pečemo 7 minuta na 250 stepeni.

Predlog za serviranje:

Na vrh se po ukusu mogu dodati seckani bademi ili lešnici, ili ako ste ljubitelj slatke pavlake ili nekog drugog vida topinga, to može biti opcija. Ukoliko volite ekstra slatko, dodajte čokoladni šlag, a ako ste oduvek želeli da isprobate ono „višnja na vrhu kolača“, ovo je prava prilika za to.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

7 minuta

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
1 jaje
200 gr šećera
1 vanilin šećer
1/2 kašičice sode bikarbone
1 prašak za pecivo
pola šolje ulja
180 ml mleka
200 gr čokolade
1 pakovanje višnji
Frikom.rs