toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Mus od bobičastog voća

Vesnik OVOG proleća je mus od bobičastog voća!

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte keks i margarin i ostaviti sve u frižideru oko 15 minuta.

U drugoj činiji pavlaku umutiti mikserom, a na pari otopiti čokoladu.

U manju činiju stavite kašiku, dve pavlake, kašiku čokolade i želatin (5 grama rastopite u 30 grama vode).

Kada sve dobro izmešate, ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi.

Izblendirajte voće i šećer.

U manjoj činiji pomešajte po kašiku pavlake i kašiku voća, dodajte želatin, takođe 5 grama.

Služite mus u dubokim staklenim čašama koje se provide, tako što ćete na dno staviti malo mešavine keksa i margarina, zatim preko toga mešavinu pavlake i čokolade, a na kraju voće.

Pogledajte u videu koliko lepo sve to izgleda, a zatim i napravite, da biste osetili i koliko je ukusno!

Uživajte u musu i prvim danima proleća.

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
150 grama mlevenog keksa
75 grama margarina
200 mililitra slatke pavlake
150 grama bele čokolade
10 grama želatina
300 grama Frikom zamrznute aronije, borovnice i brusnice
malo šećera u prahu
Frikom.rs