toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Ručak

FRIKOM HRONO Minut: Dinstane svinjske krmenadle sa satarašom

Priprema:

  1. Krmenadle posoliti i posuti mediteranskim začinom.
  2. U dublji tiganj dodati ulje od koštice grožđa i sve dobro zagrejati. Dodati krmenadle i pržiti ih 3-5 minuta sa obe strane dok ne porumene.
  3. Dodati vodu i dinstati 15 minuta.  
  4. U vreo vok ili dublji tiganj sipati 2 kašike ulja od koštice grožđa, dodati Frikom sataraš i pržiti 10 minuta uz povremeno mešanje.
  5. U gotov sataraš dodati dinstane krmenadle i sve zajedno krčkati još 5 minuta.

Napomene:

Dozvoljeno: u restrikciji/van restrikcije

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci recepta

Porcija za 2 osobe
4 svinjske krmenadle
3 kašike ulja od koštice grožđa
1 kesa Frikom sataraš mešavine
malo morske soli
malo mediteranskog začina (mešavina: ruzmarina, žalfije, timijana, bosiljka, lolbera i majorana)
150 mililitra vode
Frikom.rs