toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Ručak

FRIKOM HRONO Minut: Crveni gulaš

Priprema:

  1. U dublji tiganj sipati malo maslinovog ulja i dobro ga zagrejati.
  2. Dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga 15 min uz stalno mešanje.
  3. Isprženom luku dodati meso, posoliti, pobiberiti, dodati kašičicu mešavine začina i sve pržiti još 5-6 minuta.
  4. Dodati mlevenu papriku, paradajz pelat i naliti vodom. Sve dobro promešati i ubaciti lovorov list.
  5. Gulaš kuvati 60 minuta i pri tom paziti da ima dovolju količinu vode. Ukoliko je isparila, sipati još vode.
  6. Dodati tikvice i sok od paradajza i kuvati 20 minuta.
  7. Pred kraj kuvanja dodati malo karfiola i brokolija i sve kuvati još 5-10 minuta.
  8. Prijatno!

Napomene:

Napomena: U zavisnosti koje meso koristite za gulaš, zavisiće i dužina kuvanja gulaša. Ukoliko nemate ovoliko vremena za kuvanje gulaša, meso možete skuvati u ekspres loncu pa ga dodati. Bujon iskoristite umesto vode za kuvanje gulaša. Tikvice se dodaju da zgusnu gulaš umesto brašna. Njih možete ispasirati pa pred kraj kuvanja dodati, zajedno sa karfiolom i brokolijem. Vodite računa da gulaš u toku kuvanja ima dovoljne količine vode, 20 minuta pred kraj kuvanja nemojte dodavati vodu. Dozvoljeno u restrikciji i van restrikcije

Težina pripreme:

Teška

Vreme pripreme:

120 minuta

Sastojci recepta

Porcija za 2-3 osobe
3 kašike maslinovog ulja
300g crnog luka (sitno iseckanog)
400g junetine (isečeno na kockice)
po ukusu morska so
po ukusu biber
1 kašičica mešavine začina (bosiljak, origano, majčina dušica, nana, estragon, žalfija)
1 kašika crvene mlevene začinske paprike
120ml paradajz pelata
250ml vode + količine koje ćete dodavati po potrebi tokom kuvanja
1/2 manje tikvice (iseckane na kockice)
120ml soka od paradajza
2 lovorova lista
1 Frikom karfiol
1 Frikom brokoli
Frikom.rs