Ručak
FRIKOM HRONO Minut: Crveni gulaš
Priprema:
- U dublji tiganj sipati malo maslinovog ulja i dobro ga zagrejati.
- Dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga 15 min uz stalno mešanje.
- Isprženom luku dodati meso, posoliti, pobiberiti, dodati kašičicu mešavine začina i sve pržiti još 5-6 minuta.
- Dodati mlevenu papriku, paradajz pelat i naliti vodom. Sve dobro promešati i ubaciti lovorov list.
- Gulaš kuvati 60 minuta i pri tom paziti da ima dovolju količinu vode. Ukoliko je isparila, sipati još vode.
- Dodati tikvice i sok od paradajza i kuvati 20 minuta.
- Pred kraj kuvanja dodati malo karfiola i brokolija i sve kuvati još 5-10 minuta.
- Prijatno!
Napomene:
Napomena: U zavisnosti koje meso koristite za gulaš, zavisiće i dužina kuvanja gulaša. Ukoliko nemate ovoliko vremena za kuvanje gulaša, meso možete skuvati u ekspres loncu pa ga dodati. Bujon iskoristite umesto vode za kuvanje gulaša. Tikvice se dodaju da zgusnu gulaš umesto brašna. Njih možete ispasirati pa pred kraj kuvanja dodati, zajedno sa karfiolom i brokolijem. Vodite računa da gulaš u toku kuvanja ima dovoljne količine vode, 20 minuta pred kraj kuvanja nemojte dodavati vodu. Dozvoljeno u restrikciji i van restrikcije
Težina pripreme:
Teška
Vreme pripreme:
120 minuta
Sastojci recepta
Porcija za 2-3 osobe
3 kašike | maslinovog ulja |
300g | crnog luka (sitno iseckanog) |
400g | junetine (isečeno na kockice) |
po ukusu | morska so |
po ukusu | biber |
1 kašičica | mešavine začina (bosiljak, origano, majčina dušica, nana, estragon, žalfija) |
1 kašika | crvene mlevene začinske paprike |
120ml | paradajz pelata |
250ml | vode + količine koje ćete dodavati po potrebi tokom kuvanja |
1/2 | manje tikvice (iseckane na kockice) |
120ml | soka od paradajza |
2 | lovorova lista |
1 | Frikom karfiol |
1 | Frikom brokoli |