toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Doručak/ručak

FRIKOM HRONO MINUT: Hrono mix sa lososom

Priprema:

1. Mladi luk očistiti, oprati i prepoloviti po dužini.
Umesto mladog luka možete koristiti praziluk ili crni luk, koji ćete iseći na četvrt.
2. Paradajz operite i isecite na 4 dela. Možete upotrebiti i čeri paradajz ili ljušteni iz konzerve.
3. Pleh obložite pek papirom. U njega sipajte Hrono mix sa pečurkama, dodajte paradajz i mladi luk. Posoliti, posuti belim lukom u prahu i mediteranskim začinom i sve preliti maslinovim uljem.
4. Zaleđene filete lososa posoliti i staviti na povrće.
5. Povrće i ribu peći u već zagrejanoj rerni 5 min na 200 stepeni da povrće dobije karamel boju. Onda temperaturu rerne smanjiti na 150 stepeni i peći još 15 minuta.
6. Jelo služiti toplo.
7. Prijatno!

Napomene:

Dozvoljeno: restrikcija/van restrikcije, doručak/ručak, bez glutena, posno

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 minuta

Sastojci recepta

Za dve osobe
1 pakovanje Frikom Losos fileta
1 pakovanje Frikom Hrono mix sa pečurkama
3-4 struka mladog luka
malo beli luk u prahu (po ukusu)
3-4 paradajza
malo maslinovog ulja
malo morske soli
malo mediteranskih začina (origano, bosiljak, majčina dušica, majoran, žalfija, peršun, ruzmarin)
Frikom.rs