toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Doručak/ručak

FRIKOM HRONO MINUT: Musaka sa hrono mix-om

Priprema:

1. Pečene paprike oljuštite, izvadite im repeljku i očistite od semenki. Ostavite ih da se dobro ocede.
Savet: paprike možete pripremiti prethodni dan i pustiti je da se tokom noći cedi.
2. U dobro zagrejanom dubljem tiganju na malo maslinovog ulja od komine, pržiti praziluk dok ne omekša (2 -3 min).
3. Kad luk omekša dodati Frikom Hrono mix sa pečurkama. Dinstati par minuta, da povrće “pusti vodu”. Dodati morsku so, beli luk i paradajz (sos) i pustiti da se krčka 10 - 15 minuta.
4. Semenke suncokreta i bundeve (golica) prepeći na vrelom tiganju. U blenderu ih samleti, ali da ostanu krupno samleveni.
5. U vatrostalnu posudu, koju ste premazali maslinovim uljem, ređajte musaku sledećim redom: po dnu poređati pečene paprike koje ste napunili filom od Hrono mixa sa pečurkama i paradajzom, pospite ih semenkama. I tako do kraja ali da poslednji sloj budu mlevene semenke. Musaku poklopite.
6. Rernu prethodno zagrejte na 220 stepeni. Ubacite musaku i smanjite na 180 stepeni. Pecite je 30 - 40 minuta.
7. Jelo služite toplo.

Prijatno!

Napomene:

Dozvoljeno: restrikcija/van restrikcije, doručak/ručak posno, bez glutena, vegan

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

60-70 minuta

Sastojci recepta

Za 4-6 osoba
1 pakovanje Frikom Hrono mix sa pečurkama
8 komada pečene paprike
1 veći praziluk (iseckan na krugove)
3 srednja paradajza (ili 200ml seckanog paradajza iz konzerve - koji je bez dodatog šećera, soli i konzervansa)
oko 150g semenki (suncokret i golica)
2-3 čena ili 1/2 kašičice u prahu belog luka
malo maslinovog ulja od komine
malo morske soli
Frikom.rs