toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Doručak/ručak

FRIKOM HRONO MINUT: Rižoto sa Hrono mix-om

Priprema:

1. Praziluk iseckajte na kolutove.
2. Na malo maslinovog ulja od komine propržiti praziluk dok ne omekša.
3. Praziluku dodati zaleđeni Hrono mix sa pečurkama i jednu šolju (od 2 dl) kinoe. Posolite i zalijte bujonom od povrća i začina.
Ako nemate bujon prelijte ga vodom i desetak minuta pred kraj dodajte začine (biber, majčinu dušicu, kurkumu...)
Napomena: Bujon od povrća spremite tako što ćete na malo dozvoljenog ulja (npr. od koštice gožđa ili maslinovo od komine) propržiti crni i beli luk da omekšaju. Dodate povrće (šargarepa, celer, paškanat) i lovorov list, prelijete vodom i kuvate na tihoj vatri. Kad omekša, izvadite povrće iz bujona. Dodajte začine (kurkumu, đumbir, majčina dušica, biber ili ako volite ljuto dodajte čilija). Pustite da se bujon kuva još par minuta. Ohladite ga. U frižideru može da stoji 2 -3 dana, ali je najbolje da ga izlijete u plastične posude i zaledite u zamrzivaču. Po potrebi ga možete vaditi i dodavati jelima.
4. Poklopite i kuvajte oko 20 minuta, tj. da kinoa bude skuvana.
Napomena: Rižoto možete i staviti u rernu da se zapeče.
5. Jelo služite toplo.
Prijatno!

Napomene:

Dozvoljeno: restrikcija/van restrikcije, doručak/ručak posno, vegan

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

25 minuta

Sastojci recepta

Za 2-3 osobe
1 pakovanje Frikom Hrono mixa sa pečurkama
malo kinoe
jedan praziluk (isečen na kolutove)
malo maslinovog ulja od komine za termičku obradu
malo morske soli
po ukusu mediteranski začin (origano, bosiljak, majčina dušica, majora, žalfija, peršun, ruzmarin)
malo bujona od povrća sa začinima (kurkuma, biber mleveni)
Frikom.rs