toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Doručak

FRIKOM HRONO MINUT: Topla salata od prosa i Hrono mixa sa pečurkama

Priprema:

1. Proso uveče potopite. Ujutru tu vodu prospite. U šepu u kojoj ćete da kuvate sipajte novu vodu, posolite i dodajte proso. Pustite da vri nekoliko minuta, sklonite sa šporeta i poklopite. U roku od 10 -15 minuta zrna će upiti svu preostalu vodu.
2. Na malo maslinovog ulja od komine 10 -15 min dinstati Hrono mix sa pečurkama (ne morate dodavati vodu za dinstanje, zaleđeno povrće će priikom otapanja pustiti vodu i dinstaće se u sopstvenom soku).
3. Mladi luk iseći na krugove (umesto mladog luka možete upotrebiti praziluk).
4. Čeri paradajz prepoloviti (umesto čeri paradajza možete koristiti paradajz iz konzerve - proveriti da nema dodatog šećera).
5. Sveže listove korijandera oprati i ubrusom prosušiti (ako volite ukus peršuna možete dodati njega ili npr. Baby spanać, matovilac, rukolu ili zelenu salatu ).
6. Narendati koru limuna i iscediti jedan ceo limun srednje veličine. Ako je limun manji, upotrebite 2.
7. U dublju činiju za serviranje dodajte topli kuvani proso (opciono 3 - 4 kašike po osobi), dinstani Hrono mix sa pečurkama, sveže listove korijandera, seckani mladi luk, čeri paradajz, rendanu koru limuna.
8. Toplu salatu začiniti: morska so, beli luk seckani, maslinovo ulje, sok od limuna i listići sveže nane. Izmešajte salatu i servirajte.
9. Jelo servirati toplo.
10. Prijatno!

Napomene:

Dozvoljeno: restrikcija / van restrikcije, doručak, van restrikcije ručak, posno, bez glutena, vegan

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

40 minuta

Sastojci recepta

Za 2-3 osobe
1 pakovanje Frikom Hrono mixa sa pečurkama
jedan mladi luk
malo belog luka
1 šolja prosa
5-6 čeri paradajza
2 vezice svežeg koriandera ili peršuna
jedan limun samo rendana kora
malo maslinovog ulja
malo maslinovog ulja od komine
po ukusu začini: morska so, limun, 2 čena seckanog belog luka, sveža nana
Frikom.rs