toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Užina

FRIKOM HRONO Minut: Čoko wow

Priprema:

  1. Rernu uključiti na 175 stepeni.
  2. Suvi deo: brašno i kakao prosejati. Dodati prašak za pecivo i morsku so i sve dobro izmešati.
  3. Tečni deo: umutiti tri jaja, vanilu i narendani zvezdasti anis. Dodati kokosov šećer i narendanu koricu od pomorandže i sve dobro izmešati.
  4. Pečene lešnike i bademe u blenderu samleti na krupno.
  5. U suvi deo dodati tečni i sve dobro sjediniti vodeći računa da se ne stvore grudvice.
  6. Kad je dobro izmešano, dodati lešnike i bademe i izmešati.
  7. Pleh obložiti papirom za pečenje.
  8. Na papir za pečenje izručiti masu i oblikovati veknu.
  9. Kolač sušiti u rerni 30-35 minuta na 175 stepeni.
  10. Ako kolač počne da "gori" prekrite ga aluminijumskom folijom, koju ćete skinuti pred kraj pečenja.
  11. Kad je kolač gotov, prebacite ga na dasku za sečenje. Isecite ga na šnite, poređajte u pleh i sušite ih još po 5 min sa obe strane.
  12. Kolače obavezno služite uz kafu ili čaj.
  13. Prijatno!

Napomene:

Napomena: Količinu lešnika i badema u kolaču možete prepoloviti. Kokosov šećer koristite samo ako ste došli do idealne težine. Dozvoljeno: u vanrestriktivnom periodu

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

40 minuta

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
150g mekog brašna od spelte
4 kašike organskog kakaa
1 1/2 kašičice praška za pecivo
prsohvat morske soli
3 jaja
1 kašičica vanile
prsohvat narendanog zvezdastog anisa
150g organskog kokosovog šećera
1/2 narendane korice pomorandže
150g pečenog lešnika
150g pečenog badema
Frikom.rs