toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Ručak/večera - 30 minuta pre glavnog jela

FRIKOM HRONO MINUT: Kisela čorba sa Hrono mixom

Priprema:

    1. U dublju posudu sipati malo ulja od koštice grožđa i dobro ga zagrejati. Dodati sitno iseckani mladi luk i pržiti ga 2-3 minuta.
    2.  U luk dodati 450g Frikom Hrono mixa i sve naliti sa 750 ml pilećeg bujona.
    3. Kuvati 10 minuta.
    4. Čorbu skinuti sa ringe i dodati kašičicu himalajske soli i kari začina.
    5. Izmiksati sve štapnim mikserom.
    6. Toplu čorbu, pre služenja, pospite svežim iseckanim peršunom i začinite sokom od isceđenog limuna.
    7. Prijatno!

Napomena: U hrono ishrani ovakve čorbe se jedu 30 minuta pre glavnog jela. Ukoliko je čorba glavno jelo, dodajte neki protein, npr. kuvano meso, pečurke ili belance (2 po osobi) koje ćete dodati pred kraj kuvanja.

Umesto pilećeg možete koristiti teleći bujon, bujon od svinjskog mesa, bujon od pečuraka, ali onda vodite računa da li dozvoljeno za ručak ili večeru.

Bujon ćete napraviti, tako što ćete mesu dodati povrće (šargarepu, celer, paškanat, luk) u komadu, preliti vodom i kuvati. Kada je meso i povrće skuvano, bujon/vodu procedite i dodajte začine (npr. dozvoljena so, natur začin ili začine po sopstvenom izboru). Možete ga čuvati u frižideru ili ga zamrznuti, pa po potrebi dodavati jelima.

Napomene:

Dozvoljeno: u restrikciji i van restrikcije

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

15 minuta

Sastojci recepta

Porcija za 2-3 osobe
malo ulja od koštice grožđa
3-4 struka mladog luka
450g Frikom Hrono Mixa
750 ml pilećeg bujona
1 kašičica himalajske soli
1 kašičica kari začina
malo iseckanog svežeg peršuna za posipanje
malo soka od limuna (po ukusu)
Frikom.rs