toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Ručak/večera

FRIKOM HRONO Minut: Pire od karfiola

Priprema:

  1. Šerpu napuniti vodom i dodati morsku so. Uključiti ringlu, čekati da proključa.
  2. Kad voda proključa, dodati Frikom karfiol.
  3. Kuvati 10-15 minuta. Proveriti viljuškom da li je karfiol mekan.
  4. Izvadite ga iz vode i ostavite 1-2 minuta da se ocedi.
  5. Karfiol izgnječite gnječilicom. Dodajte vlašac i beli luk i izmešajte ga.
  6. Servirajte toplo.
  7. Prijatno!

Napomene:

Ne morate dodatno soliti pire zato što je karfiol kuvan u slanoj vodi. Ukoliko želite, karfiol možete izmiksati štapnim mikserom ili u blenderu. Umesto vlašca možete dodati mirođiju. Dozvoljeno: u restrikciji/ van restrikcije.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

25 minuta

Sastojci recepta

Porcija za 2-3 osobe
1 kašičica morske soli
malo vode
450 g Frikom karfiola
2 kašičice vlašca
2 kašičice belog luka u granulama
Frikom.rs