toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Ručak

FRIKOM HRONO Minut: Ručak iz tegle sa Hrono mixom

Priprema:

1. Pileći file iseckati na kockice i marinirati u maslinovom ulju i himalajskoj soli.

2. U voku ili dubljem tiganju grilovati kockice pilećeg filea 3 minuta (dok ne porumeni i uhvati korica).

3. U istoj posudi grilovati i Hrono mix 5 minuta.

4. Paradajz i krastavac iseckati na kockice.

5. Napraviti preliv za salatu: umutiti Tahini pastu, Dijon senf, himalajsku so i sok od limuna.

6. U teglu ređati: 1/2 preliv za salatu, rukolu, Hrono mix, drugu polovinu preliva za salatu, paradajz, krastavac i na kraju pileći file.

7. Teglu dobro zatvoriti.

8. Pre jela teglu par puta okrenuti i promućkati da preliv za salatu dođe do svih slojeva.

9. Prijatno.

Napomene:

Dozvoljeno: u restrikciji/van restrikcije

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

15 minuta

Sastojci recepta

Porcija za 1 osobu
200g pileći file
malo himalajske soli
malo maslinovog ulja
100g Hrono Mixa
1 kašika Tahinija (pasta od susama)
1 kašičica Dijon senfa
malo soka od limuna
malo rukole
1 manji paradajz
1 krastavac
Frikom.rs