toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Doručak

FRIKOM HRONO Minut: Punjeni indijski hleb iz tiganja

Priprema:

Priprema:

  1. U blenderu usitniti Frikom karfiol i peršun. Prosuti u činiju, dodati izmrvljenu fetu, kari i đumbir i sve to izmešati dok se ne dobije kompaktna masa.
  2. U činiji sipati 250g Speltinog brašna, kašičicu himalajske soli i 1/2 šolje vode. Zamesiti testo.
  3. Pobrašnjaviti radnu površinu i dodati testo. Od testa napraviti jufku i iseći je na 8 delova. Od svakog dela napraviti lopticu.
  4. Lopticu rastanjiti što tanje, oklagijom. Okruglom modlom vaditi krugove.
  5. Polovinu svakog kruga namazati filom, dodati kockicu fete i sa drugom polovinom preklopiti. Krajeve pritisnuti prstima da se zalepe.
  6. Punjeni indijski hleb peći u tiganju na malo maslaca, dok ne porumeni sa obe strane. 

Napomene:

Dozvoljeno: u restrikciji/van restrikcije

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci recepta

Recept za 2 osobe
1/2 veze peršuna
100g cvetova Frikom karfiola
100g fete sira
80g feta sira iseckanog na kockice
1 kašičica karija
1 kašičica đumbira u prahu
250g Speltinog brašna + malo za posipanje na radnu površinu
1 kašičica himalajske soli
1/2 šolje vode
parče maslaca za podmazivanje tiganja
Frikom.rs