toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Ručak

FRIKOM HRONO Minut: Špageti od tikvica sa bolonjeze sosom

Priprema:

  1. U dublji tiganj zagrejati masti i dodati sitno iseckani luk. Pržiti ga 10 minuta uz stalno mešanje.
  2. Kad se luk karamelizuje (dobije braonkastu boju), dodati mleveno meso i pržiti još 10-15 minuta uz povremeno mešanje.
  3. U to dodati paradajz iseckan na kockice, izgnječen/sitno seckani beli luk i  kašičicu bosiljka. Pržiti 10 min uz povremevno mešanje.
  4. Dodati paradajz pire, natur začin i kari. Promešati par puta i kuvati još 10 -15 minuta.
  5. Tikvice oprati, osušiti i gulilicom sa zupcima napraviti špagete.
  6. U tanjir staviti prvo špagete od tikvica i preliti ih sa bolonjeze sosom.

Predlog za serviranje:

Ako volite, tikvice i sos pospite suvim ili svežim listovima bosioka.

Napomene:

Dozvoljeno: u restrikciji/van restrikcije

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

60 minuta

Sastojci recepta

Porcija za 2 osobe
1 glavica luka srednje veličine
2-3 čena belog luka
2 kašike masti
300g svinjskog mlevenog mesa
1 kašičica seckanog bosiljka
1 kašičica karija
1 kašika Natur začina
300 mililitra paradajz pirea
2 paradajza iseckanog na kockice
2 tikvice
Frikom.rs