toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Grilovani Losos u sosu od belog luka (i maslaca)

Priprema:

1. Odleđene filete Frikom Lososa premazati uljem sa gornje i donje strane. Obe strane posoliti i posuti
biberom. Grilovati po 3 minuta sa obe strane na vrelom tiganju.
2. Na malo ulja propržite iseckani ljubičasti i beli luk. Dodati 1 šolju suvog belog vina. Kad vino počne
da vri dodajte 20g maslaca. Pustite da se maslac otopi pa dodajte oko 100ml neutralne pavlake, sok
od 1/2 limuna i 1/2 kašičice mirođije. Sos probajte i po ukusu dodajte soli i bibera.
3. Na tanjir servirajte grilovan Losos i prelijte ga sosom.
4. Jelo služiti toplo.
Prijatno!

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

20 minuta

Sastojci recepta

Za 2 osobe
1 pakovanje Frikom lososa
malo ulja
malo soli
malo bibera
1 glavica crnog luka (ljubičasti/crveni) sitno iseckan
1 šolja suvog belog vina
20g maslaca
100ml neutralne pavlake
1 sok od 1/2 limuna
1/2 kašičice mirođije (suve)
Frikom.rs