toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Hrskave papaline iz rerne

Priprema:

  1. Napravite marinadu od maslinovog ulja, soka limuna, aceta balzamika, izgnječenog ili sitno iseckanog belog luka i peršuna.
  2. Zaleđenim Frikom papalinama prvo odsecite glavu, zatim ih rasecite do repa ka vrhu i otvorite ih, pazeći da se ne raspadnu. Očistite od iznutrica, koje se lako vade jer je riba zaleđena. Izvadite i kičmu. Ovako očišćenu ribu prelijte marinadom i ostavite 15-20 min da odstoji.
  3. Penasto umutite belance. Posolite ga i pobiberite, dodajte brašno i pivo. Smesa treba da bude gusta kao za palačinke.
  4. U činiji pomešati prezle i ljutu mlevenu papriku.
  5. Marinirane papaline umačite prvo u fil od belanaca, brašna i piva, pa ih valjajte u prezle i ređajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.
  6. Papaline pecite u prethodno zagrajanoj rerni 5-7 min na 220 stepeni. Posle 3 minuta (ili kad vidite da su dobile zlatno-braon boju sa gornje strane), prevrnite ih.
  7. Servirajte ih tople.
  8. Prijatno!

Napomene:

Ako pravite posnu varijantu ovog jela umesto belanaca koristite vodu u kojoj su se kuvale leblebije/slanutak, a možete iskoristiti i onu iz konzerve. Mutite je mikserom i dobićete penu kao kod belanaca.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

40 - 50 minuta

Sastojci recepta

za 2 osobe
1 pakovanje Frikom papaline
prema želji maslinovo ulje
prema želji limunov sok
prema želji beli luk
prema želji peršun
prema želji aceto balzamiko
prema želji brašno
prema želji belance / voda iz slanutka
prema želji pivo
prema želji so
prema želji biber
prema želji ljuta mlevena paprika
prema želji prezle
Frikom.rs