toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Musaka sa bakalarom i blitvom

Priprema:

1. Krompir oljuštiti i iseći na krugove debljine 3 - 5 mm. Dotati mu Frikom blitvu (koja se prethodno
odledila), posoliti i pobiberiti. Sve zajedno izmešati.
2. Otopljene filete crnog bakalara iseći na manje komade.
3. Beli luk iseći na listiće.
4. Posudu za pečenje premažite uljem i slažite redove: krompir sa blitvom, riba i beli luk. Ribu posolite
i pobiberite. Opet red krompira sa blitvom, red ribe i belog luka (posolite i pobiberite). Na kraju red
krompira sa blitvom.
5. Zalijte belim vinom. Posudu prekrite aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Posle 30 min, skinite foliju i pecite još 15 minuta da krompir porumeni odozgo.
6. Jelo služiti toplo.
Prijatno!

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

65-70 minuta

Sastojci recepta

Za 4 osobe
1 pakovanje Frikom crni bakalar
1 kg krompira
1 pakovanje Frikom blitva
5 čena belog luka
3dl belog vina
malo so (po ukusu)
malo biber mleveni (po ukusu)
Frikom.rs