toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Oslić Mediteraneo

Priprema:

  1. Odmrznute i prosušene filete oslića iseći popreko na trake 2cm.
  2. U činiji sjediniti maslinovo ulje, izgnječeni beli luk, začine i sok od limuna.
  3. Dodati isečenu ribu i sve lepo izmešati.
  4. Veći, dublji tiganj zagrejati, dodati ribu i pržiti uz stalno mešanje nekih 2 minuta, a zatim dodati mešavinu povrća i ostatak marinade.
  5. Posoliti po ukusu. Poklopiti i kuvati 15 minuta uz povremeno drmusanje tiganja, dok tečnost ne ispari i povrće ne omekša. Nikako nemojte mešati.
  6. 5 minuta pred kraj se tiganj i može otklopiti.
  7. Na kraju još malo začiniti po ukusu.
  8. Servirati na tanjir i poslužiti toplo.

Ovo jelo je pripremila jedna od najpoznatijih food blogera Dragana Pušica, autor bloga "Moje grne". Na ovom blogu, između ostalih, možete naći najbolje recepte iz domaće kuhinje. 

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
500g Frikom Oslić filet
1 Frikom Mediteranska mešavina
100ml maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog timijana
2 čena belog luka
pola kašičice belog bibera
1/2 soka od limuna
Prstohvat kalijumove soli
Frikom.rs