toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Oslić sa uštipcima od povrća

Priprema:

  1. Frikom oslić odledite, posolite, uvaljajte u brašno i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta (dok ne porumeni).
  2. Uštipci: Zaleđeni Frikom karfiol, brokoli i blitvu izblendajte. U posudu za mešenje dodajte brašno, jaja, so i izblendan karfiol, blitvu i brokoli. Sve dobro izmešajte. Smesa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Po potrebi možete dodati malo obične ili kisele vode da razredite smesu ukoliko je gusta.
  3. Uštipke vadite kašikom i pržite u dubljoj posudi na zagrejanom ulju, dok ne porumene sa obe strane.
  4. Priprema marinade: peršun, beli luk, kim, mlevenu papriku, maslinovo ulje, so i sok od limuna stavite u tiganj i dobro izmešajte. Ostavite da se marinada kuva, skloniti je pre ključanja i njome prelijte spremljenu ribu.
  5. Ispečeni oslić prelijte marinadom i servirajte uz uštipke od povrća.
  6. Prijatno!

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 - 30 minuta

Sastojci recepta

za 3 osobe
1 pakovanje Frikom oslića
prema želji so
prema želji brašno

Marinada:

prema želji peršun
prema želji beli luk
prema želji kim
prema želji mlevena paprika
prema želji maslinovo ulje
prema želji so
prema želji sok o limuna

Uštipci:

prema želji Frikom kafriol
prema želji Frikom brokoli
prema želji Frikom blitva
prema želji jaja
prema želji brašno
Frikom.rs