toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Oslić u Toskana miksu

Kažu da ribu treba jesti barem tri puta nedeljno. Međutim, ne pridržavamo se svi toga, iz raznih razloga. Nekima, na primer, riba nije ukusna. Ovo je recept za takve...

Priprema:

Pecite posoljenu ribu u rerni 20 minuta na 180 stepeni Celzijusovih. Za to vreme, u dubljoj posudi pomešajte prezle, limunov sok, začinsko bilje, beli luk, so i biber.

Dobijenu mešavinu treba posuti preko ribe i sve vratiti u rernu da se peče još 10 minuta na 180 stepeni Celzijusovih.

Na ulju propržiti Frikom Toskana mix, dodati malo bibera i kus kusa.

Poslužiti na plitkom tanjiru povrće sa kus kusom i parčetnom hrskavog oslića.

Prijatno!

Težina pripreme:

Srednja

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
500 grama oslića u filetima
malo soli, bibera
3 kašike prezli
sok od jednog limuna
1 grančica svežeg ruzmarina
1 kašika tamijana
prsohvat origana
1 kašičica belog luka u prahu
1 pakovanje Frikom Toskana Mix
4 kašike kuvanog kus kusa
Frikom.rs