toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Piletina sa kineskom mešavinom i pirinčem

Priprema:

  1. Pileće grudi iseckati na kockice, posoliti i začiniti karijem.
  2. Na jačoj temperaturu vrlo kratko propržiti beli luk i začine, pa ubaciti piletinu (2-3 min propržiti)
  3. Izvaditi piletinu i u tiganj ubaciti kineski mix i pržiti 10 min uz često mešanje.
  4. Dok se povrće prži, skuvajte pirinač.
  5. Na kraju sve sjediniti i dodati soja sos po ukusu.

Ovo jelo je pripremila Nevena Zelunka Cvijetić, autor food bloga "Hleb i Lale". Nevena je vegetarijanac, a na njenom blogu otkriva i tajne Vojvođanske kuhinje.

Zdravi recepti

Predlog za serviranje:

Servirati toplo.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
1 Frikom Kineska mešavina
400g Pilećih grudi
2-3 kašike Ulja
1/2 šolje Pirinča
Prstohvat So
Prstohvat Biber
Po želji Kari
Po želji Soja sos
Frikom.rs