toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Riblja čorba od Frikom oslića, crnog bakalara I lososa

Priprema:

1. Lonac zagrejte, dodajte ulje, crni luk i praziluk. Kad luk omekša dodajte Frikom mešavinu za belu čorbu. Pustite da se dinsta 1-2minuta pa sve zalite bujonom od povrća. Kuvajte 10-15 minuta.
2. Kuvano povrće izblendajte, dodajte začine i vodu. Začine možete pre dodavanja razmutiti u malo vode, da se ne bi stvorile grudvice.
Napomena: začine i brašno pomešajte (količine možete odrediti sami), biće vam lakše pri začinjavanju riblje čorbe, a da se ne stvore grudvice.
3. Ribu (oslić, crni bakalar i losos) isecite na sitnije komade, pa dodajte u čorbu. Čorbu poklopite i kuvajte 30 minuta. Ukoliko je potrebno dodajte još vode ili soli.
4. Jelo služiti toplo.
Prijatno!

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

60-70 minuta

Sastojci recepta

Za 6-8 osoba
1 pakovanje Frikom crnog bakalara
1 pakovanje Frikom lososa
1 pakovanje Frikom oslića
1 pakovanje Frikom mešavina za belu čorbu
2-3 glavice crnog luka (seckan na kockice)
2-3 praziluka praziluka (seckan na krugove)
2-3 kašike dimljene paprike
2 l bujona (od povrća ili riblji)
po potrebi vode
malo ulja
7 kašika mešavine začina (mlevena ljuta paprika, so, biber, brašno, beli luk u prahu)
Frikom.rs