toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Skuša i pogačice sa roštilja

Priprema:

  1. U blender sipajte: golicu, sremuš, spanać, so i maslinovo ulje. Sve zajedno samleti.
  2. U činiji za mešanje zamesite srednje tvrdo testo od brašna, soli i tople vode. Mesite ga 5 - 6 minuta. Uzimati kuglicu testa, rastanjiti je rukom ili oklagijom. Testo premažite pestom od sremuša i spanaća. Rolajte kao palačinku, pa u “pužić”.
  3. “Pužić” malo rukom spljoštite, da dobijete pogačice. Premžite ih sa obe strane maslinovim uljem i pecite ih na roštilju 5-10 minuta.
  4. Marinada za ribu: maslinovo ulje, bosiljak, ruzmarin, sok od limuna, beli luk, morska so. Pomešajte sve sastojke i krenite sa pripremom ribe na roštilju.
  5. Odleđenu i očišćenu Frikom skušu stavite na roštilj. Pecite je sa jedne strane, prevrnite i ispečenu stranu premažite marinadom dok je još na roštilju. Postupak ponovite i sa druge strane ribe. Ispečenu ribu odložite na tanjir i prelijte ostatkom marinade.
  6. Ribu servirajte uz pogačie.
  7. Prijatno!

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 - 30 minuta

Sastojci recepta

za 3 osobe
1 pakovanje Frikom skuše

Za marinadu:

prema želji maslinovo ulje
prema želji bosiljak
prema želji ruzmarin
prema želji sok od limuna
prema želji beli luk
prema želji morska so

Za pogačice:

750 g brašna
prema želji so
1 šolja tople vode
4-5 komada / briketa Frikom spanaća
1/2 vezice sremuša
1 kašika golice
prema želji maslinovo ulje
Frikom.rs