toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Slatko-Kisela Piletina

Priprema:

  1. Kinesku mešavinu prebacite u sediljku i ostavite da se odmrzne.
  2. Pomešajte sok od limuna, vodu, soja sos, med, tabasco, gustin i đumbir pa promešajte da se gustin rastvori.
  3. Meso narežite na kockice veličine zalogaja. Pospite solju i uvaljate sa svih strana u brašno. Pržite u tiganju u kojem ste zagrejali oko prst ulja, dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
  4. Piletinu izvadite na tanjir obložen papirnatim ubrusom.
  5. Izbacite ulje iz tiganja pa sipajte mix vode, limuna, soja sosa. Mešajući sačekajte da počne da se zgušnjava.
  6. Dodajte meso i Kinesku mešavinu, promešajte i ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta.

Ovo jelo je pripremila Ana Verebi Đurđević, autor food bloga "Prstohvat soli". Ana je takođe istaknuti autor recepata za magazine Mezze i Elle.  

Predlog za serviranje:

Služite uz obareni pirinač i soja sos.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
500g Pilećeg belog mesa
1 Batak i karabatak
1 Frikom Kineska mešavina
1 Sok od limuna
100ml Vode
2 kašike Soja sosa
2 kašike Meda
2 kašičice Tabasko sosa
3 kašičice Gustina
1 kašičica Sveže rendanog đumbira
Prstohvat So
Po potrebi Brašno
Po potrebi Ulje
Frikom.rs