toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Svinjski kare sa čedarom i pirinčem, meksička mešavina

Meksiko je daleko, ali mirise i ukuse te zanimljive zemlje možete da osetite i u svojoj kuhinji.

Priprema:

Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberiti, dodajte i malo belog luka, kumina, seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte "Frikom meksičku mešavinu" i nalijte vodom da ogrezne.

U dubljoj podusi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin.

U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir i pecite na 200 stepeni Celzijusovih, oko deset minuta.

Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku "Frikom meksičke mešavine" i pirinča, a preko toga meso.

Težina pripreme:

Srednja

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
400 grama laks karea
150 grama čedar sira (može i gauda)
1 pakovanje Frikom meksičke mešavine
100 grama integralnog pirinča
malo soli, bibera, ljute papričice i belog luka u prahu ili granulama
1 kašičica majčine dušice i ruzmarina
Frikom.rs