toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Losos sa bademom

Priprema:

1. Mešavinu Provansa Mix spremite po uputstvu sa kesica, dakle izdinstajte 7-8 min u tiganju. 

2. Lososa ako koristite smrznutog odmrznite i papirnatim ubrusom upijte višak vode, pa posolite.

3. Bademe sitno naseckajte.

4. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, stavite bademe pa filete lososa okrenute kožicom na dole.

5. Pržite na umerenoj temperaturi sa svake strane, gledajući pri tom da svaki filet dobro uvaljate u bademe.

Jelo pripremila Ana, autorka bloga "Prstohvat Soli"

Predlog za serviranje:

Poslužite sa toplim povrćem, preliveno sa sokom od limuna. Bademe sa dna tiganja možete da ubacite u povrće.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

15

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
400g Filet lososa
100g Sirovog badema
1 Frikom Provansa Mix
Malo Maslinovog ulja
Prstohvat So
Frikom.rs