toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Skuša u italijanskoj marinadi

Ako u svoju kuhinju želite da unesete duh Mediterana, jedan od najbržih i najukusnijih načina je pripremom karakterističnog italijanskog jela. A kako je riba neizostavan deo mediteranske kuhinje, predlažemo vam da odvojite malo vremena i spremite je baš onako kako to rade pravi Italijani. 

Priprema:

Priprema:

  1. Iscedite limun i mandarine. Ako ste pronašli sveži vlasac i peršin, očistite ih, operite i osušite.
  2. Skuvajte ribu, dodajte maslinovo ulje i sok od isceđenih citrusa.
  3. Ostavite da se krčka još 5 minuta, dok ne ostane citrusovog soka za 2 kašike, koje će vam poslužiti da prelijete ribu pri serviranju.
  4. Dodajte aromatično bilje u ostatak citrusovog soka, servirajte ribu na tanjir i prelijte je marinadom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

25 minuta

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
1 sok od limuna
3 mandarine
20 ml limuntusa
1 kašika vlašca (divlji luk)
1 kašika sušenog peršuna
20gr ekstra devičanskog maslinovog ulja
malo soli
1 riba po izboru (preporuka skuša)
Frikom.rs