toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Skuša u paradajz sosu sa šampinjonima

Priprema:

  1. Zagrejati rernu na 250C.
  2. Očišćenu i odmrznutu ribu prosušiti, posoliti i pobiberiti po ukusu, a zatim unutrašnjost napuniti sitno seckanim belim lukom i peršunom.
  3. Unutrašnjost preliti kašikom maslinovog ulja i čačkalicama pričvrstiti otvor na dva-tri mesta kako sadržaj ne bi iscureo.
  4. Ribu staviti u pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peče u predhodno zagrejanoj rerni.
  5. Povremeno ribu okretati, kako bi se ravnomerno ispekla.
  6. U dubljem tiganju zagrejati ulje i dodati sitno seckani beli luk, propržiti par minuta, a zatim dodati na listiće isečene šampinjone.
  7. Sve zajedno prodinstati minut-dva, a zatim dodati paradajz sos, lovorov list, biber u zrnu i alevu papriku po ukusu.
  8. Kuvati uz povremeno mešanje dok se sos lepo ne ukrčka. 

Jelo pripremila Dragana, autorka sajta "Moje Grne"

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

25 min

Sastojci recepta

Recept za 3-4 osobe
1 Frikom Skuša
1 Beli luk
malo svežeg peršuna
Po želji mleveni biber
Prstohvat Kalijumove soli
Po želji Maslinovo ulje

Za sos:

150 g Šampinjona
1 Beli luk
300 ml Paradajz sosa
3-4 Bibera u zrnu
1 Lovorov list
Po želji Maslinovo ulje
Po želji Aleva paprika
Frikom.rs