toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Balkanska salata

Priprema:

  1. Hleb iseći na kriške, pa onda na kockice. U nelepljivi tiganj dodajte jednu kašiku ulja, dobro ga zagrejte, sipajte kockice hleba. Hleb stalno mešajte, dok ne dobije zlatno-braon boju. Tiganj sklonite sa vatre. Dobili ste hrskave krutone.
  2. Na malo ulja u zagrejanom tiganju ispržite Balkansku mešavinu, dodajte kašičicu belog luka u prahu (ili 1-2 izgnječenog čena) i začina. Pržiti 15-20 minuta.
  3. Obarite jaja, tako što ćete, kad provri voda, pustiti 4-5 minuta da vri. Jaja sklonite sa vatre i potopite u hladnu vodu, da bi odmah prekinuli proces kuvanja.
  4. Marinada: pomešajte senf, belo sirće, šećer, začine i vodu. Sve izmešajte.
  5. Na tanjir servirajte povrće, dodajte krutone od hleba, polovine jaja i sve prelijte marinadom.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

50 - 60 minuta

Sastojci recepta

za 2 osobe
1 pakovanje Balkanske mešavine
malo ulja
1 domaći hleb (ili baget)
1 kašičica belog luka u prahu
2 kašike senfa
2 kašičice belog sirćeta
prstohvat šećera
1 - 2 kašićice vode
1 kašičica začina (morska so, ruzmarin, majčina dušica, biber, čubar, bosiljak, slačica, beli luk)
4 - 6 jaja
Frikom.rs