toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Bećarac sa kobasicama

Priprema:

  1. Beli luk oljuštite i čekićem za meso ili čašom ga malo zgnječite, vodite računa da ostane ceo i da se ne raspadne.
  2. Zagrejte ulje u tiganju, dodajte zgnječeni beli luk i pržite ga oko 30 sekundi, tako da ulje dobije aromu belog luka. Luk izvadite iz tiganja i dodajte Frikom Sataraš.
  3. Satarašu dodajte šolju poluobarenog pirinča. Sve zajedno pržite / dinstajte 15 -20 minuta. Pred kraj posolite jelo.
  4. Kada je bećarac gotov, u drugom tiganju ispržite kobasice.
  5. Bećarac i kobasice služite zajedno.

Napomene:

Poluobaren pirinač - kada zrno pirinča zubima zagrizete ono je spolja mekano, a unutra je još uvek tvrdo. Ovaj postupak će vam skratiti vreme u pripremanju bećarca, ali će i pirinču omogućiti da tokom prženja / dinstanja upije ukuse začina i povrća. Ukoliko volite začine, dok aromatizujete ulje belim lukom možete dodati i npr. majčinu dušicu, bosiljak, ljutu papriku, kari ili neki drugi začin po izboru.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

25 - 30 minuta

Sastojci recepta

za 2 osobe
1 pakovanje Sataraš mešavine
malo ulja
3 čena belog luka
1 šolja poluobarenog pirinča
po želji kobasice
malo soli
Frikom.rs