toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Bela čorba

Priprema:

  1. Crni luk očistite i iseckajte na kockice.
  2. Pileće meso takođe isecite na kockice.
  3. Luk stavite da se prži. Kada postane “staklast” dodajte kockice pilećeg mesa i pržite sve zajedno još 1-2 minuta (da meso sa svih strana dobije belu boju).
  4. Meso i luk prelijte prethodno pripremljenim bujonom i pustite da se  kuva 5-6 minuta.
  5. Dodajte Frikom mešavinu za belu čorbu. Ukoliko je potrebno, prelijte vodom ili bujonom i pustite da se sve kuva još 15 minuta.
  6. Kada je čorba gotova, sklonite je sa šporeta. Umutite 2 kašike kiselele pavlake sa žumancetom i dodajte u čorbu uz lagano mešanje.
  7. Čorbu služite toplu. Ukoliko volite kisele čorbe, u tanjir dodajte malo sirćeta ili limunovog soka.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 - 25 minuta

Sastojci recepta

za 4 osobe
1 pakovanje Frikom mešavine za belu čorbu
1 srednja glavica crnog luka
1 komad pilećeg belog mesa (od grudi)
malo ulja
šolja ili kocka bujona
po želji kisela pavlaka
1 žumance
Frikom.rs