toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Boranija iz rerne

Priprema:

Posna varijanta:

  1. Frikom Boraniju putericu sipajte u dublju posudu, prelijte je uljem, dodajte beli luk u prahu (po ukusu) i so. Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom.
  2. Boraniju pecite u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta na 150 stepeni, tj. dok ne dobije zlatno- braon boju.
  3. Ovakvu boraniju možete jesti kao gotovo jelo uz salatu ili joj može dodati Frikom panirane kolutiće lignje.

Mrsna varijanta:

  1. Prvo pomešajte suve sastojke (parmezan, so i beli luk u prahu).
  2. U dubljoj činiji umitite jaje/a, dodajte Frikom boraniju putericu. Sve dobro izmešajte.
  3. Dodajte mešavinu sa suvim sastojcima i izmešajte.
  4. Boraniju pecite u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta na 150 stepeni, tj. dok ne dobije zlatno-braon koricu od parmezana.
  5. Panirane kolutiće liganja (ne morate ih odmrzavati) pržite  5-6 minuta u prethodno zagrejanom ulju. Pržite uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
  6. Boraniju i lignje služite tople uz krišku limuna.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

oko 20 minuta

Sastojci recepta

za 2 osobe
1 pakovanje Frikom boranije puterice
1 pakovanje Frikom paniranih kolutića liganja
malo ulja
prema ukusu beli luk u prahu
malo soli
1 - 2 jaja (mrsna varijanta)
prema ukusu parmezan (mrsna varijanta)
Frikom.rs