toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Carski rolat

Priprema:

  1. Skuvajte Frikom Carsku mešavinu oko 5 minuta. 
  2. U činiji zamesite testo od 10 kašika brašna (oko 200g), 1 kesice praška za pecivo,1 kašičice soli, oceđene i malo izgnječene Frikom Carske mešavine i oko 200ml gazirane vode.
  3. Testo izlijte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Pecte ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 - 20 minuta. Čačkalicom ili viljuškom proverite da li je testo pečeno.
  4. Gotovu, vrelu koru izvadite iz pleha (zajedno sa papirom za pečenje). Stavite je na čistu krpu i zajedno sa krpom je rolajte. Ostavite tako sve zajedno da se ohladi.
  5. Polako odmotajte krpu, izvadite rolat i odvojite ga od pek-papira.
  6. Rolat premažite posnim majonezom. Preko majoneza stavite sloj sitno seckanih ili rendanih kiselih krastavaca koje ste dobro ocedili. Preko krastavaca stavite sloj Frikom dimljenog lososa i formirajte rolat.
  7. Rolat uvijte u pek-papir ili alu-foliju i ostavite u frižideru da stoji 1-2 sata.
  8. Kada ga izvadite iz frižidera, rolat secite i služite.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

35 minuta + 2 sata čekanja

Sastojci recepta

za 4 osobe
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 pakovanje Carske mešavine
200 ml gazirane vode
prema ukusu posni majonez
prema ukusu kiseli krastavci
1 pakovanje Dimljenog lososa
Frikom.rs