toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Chimichanga

Priprema:

  1. Teletinu isecite na trakice i pržite 3-4 minuta u vrelom ulju. Dodajte začine: kumin, so i biber.
  2. Teletini dodajte Frikom Meksičku mešavinu i sve zajedno pržite još 10 minuta. Dodajte 1 kašiku paradjz pirea i sok od 1 limete, izmešajte i pržite još 5 minuta.
  3. Tortilje filujte tako što na jedan kraj stavite fil pržene teletine i Meksičke mešavine, a preko njega rendanu gaudu. Presavijte levi i desni kraj i rolajte kao palačinku, počevši od kraja gde ste sipali fil.
  4. Filovane tortilje pržite u dubokom ulju (u fritezi ili dubljem tiganju). Gotove su kada dobiju zlatno-braon boju sa svih strana.
  5. Pržene Chimichange stavite na ubrus koji će upiti višak ulja.
  6. Uz njih poslužite gvakamole sos i gusti jogurt (tipa grčkog), ili umućenu kiselu pavlaku koju ste razredili sa malo vode.
  7. Služite tople.

Napomene:

Gvakamole sos: Grubo naseckajte čeri paradajz - 10 komada. Avokado prepolovite, odvojite ga od kore i izgnječite ga. Iscedite limetu, iseckajte svežu čili papričicu i korijander (ako koristite sveže listove). Sve sastojke sipajte zajedno i izmešajte.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

15 - 20 minuta

Sastojci recepta

4 - 6 osoba
1 pakovanje Meksičke mešavine
300 - 400 g teletine
malo ulja
prema ukusu kumin
prema ukusu biber
prema ukusu so
1 kašika paradajz pirea
1 ceđena limeta
1 pakovanje tortilja
200 g gauda sira
prema ukusu gvakamole sos
prema ukusu grčki jogurt / kisela pavlaka
Frikom.rs