toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Dinstana boranija puterica

Priprema:

  1. Iseckajte crni luk i šargarepu. Zagrejte ulje u šerpi (u kojoj ćete dinstati boraniju). Dodajte prvo crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte i seckanu šargarepu i pržite je par minuta sa lukom uz povremeno mešanje.
  2. Luku i šaragarepi dodajte Frikom boraniju putericu. Dodajte malo vode tako da voda ne prekrije povrće.
  3. Boraniju dinstajte 20 minuta. Ukoliko primetite da je nestalo vode tokom dinstanja, dodajte po malo vode.
  4. Pred kraj dinstanja, pomešajte kašiku brašna, začine, beli luk i neutralnu pavlaku. Sve dobro izmešajte i uz mešanje dodajte u boraniju. Dinstajte još koji minut i sklonite sa vatre
  5. Boraniju služite toplu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

25 - 30 minuta

Sastojci recepta

za 3 - 4 osobe
1 pakovanje Boranije puterice
malo ulja
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
malo vode
malo soli
prema ukusu neutralna pavlaka / mleko
1 kašika brašna
1 kašičica začina (peršun, mirođija, čubar, majčina dušica)
1 - 2 čena belog luka (ili 1/2 kašičice belog luka u prahu)
Frikom.rs