toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Fajitas

Priprema:

  1. Piletinu isečenu na trakice stavite u marinadu od ulja, soli, bibera i slatke mlevene paprike. Pustite da odstoji oko 5 min.
  2. Piletinu zajedno sa marinadom sipajte u vreo tiganj da se prži 3-4 minuta.
  3. Frikom Meksičku mešavinu dodajte piletinu i pržite 15 minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj prženja, ukoliko je potrebno, možete dodatno posoliti i pobiberiti povrće i piletinu.
  4. Tortilje uvijte u aluminijumsku foliju i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni 10minuta, da se zagreju.
  5. Gvakamole sos: Grubo naseckajte čeri paradajz - 10 komada. Avokado prepolovite, odvojite ga od kore i izgnječite ga. Iscedite limetu, iseckajte svežu čili papričicu i korijander (ako koristite sveže listove). Sve sastojke sipajte zajedno i izmešajte.
  6. Preliv sa paradajzom: Paradajz (čeri ili običan) i crni luk isecite, posolite, dodajte malo ulja i bosiljka (ili korijandera) i sve zajedno izmešajte.
  7. Filovanje tople tortilje: na jedan kraj sipajte malo fila od mesa i povrća, preko njega sipajte preliv od paradajza i crnog luka, preko toga gvakamole sos i odozg jogurt. Tortilji prvo presavijte “dno”, da vam ne bi ispadao fil tokom jela, a onda je urolajte kao palačinku, počevši od dela gde se nalazi fil. Možete prvo presaviti oba kraja, pa onda rolati, počevši od dela gde ste stavili fil.
  8. Fajitas služti tople ili hladne.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 - 25 minuta

Sastojci recepta

za 4 osobe
1 pakovanje Meksičke mešavine
300 - 400 g pilećeg belog mesa (od grudi)
malo ulja
prema ukusu so
prema ukusu bier
prema ukusu slatka mlevena paprika
1 pakovanje tortilja
1 avokado
15 čeri paradajza
1 limeta (isceđena)
prema ukusu crvena čili papričica
prema ukusu svež ili suv korijander (ili peršun)
1 jogurt (grčki)
1/2 crnog luka (ili mladi)
prema ukusu bosiljak
Frikom.rs