toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Frikom naćosi

Priprema:

  1. Tortilje isecite na osmine (naćosi).
  2. U dubljoj posudi pomešajte 4-5 kašika ulja i začine (mlevenu papriku, beli luk u prahu, kumin i so). U ulje sa začinima uvaljajte naćose tako da budu prekriveni sa obe strane.
  3. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni, odnosno dok ne postanu hrskavi.
  4. Zagrejte tiganj, dodajte piletinu sa marinadom i pržite je 3-4 minuta uz povremeno mešanje.
  5. Piletini dodajte Frikom Meksičku mešavinu i sve zajedno pržite još 15-20 minuta.
  6. U vatrostalnu posudu ređajte sloj naćosa, preko njih sloj piletine sa meksičkom mešavinom, 1/2 rendanog sira, pa opet naćose, piletinu i povrće i odozgo drugu polovinu sira.
  7. Pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni, dok se sir ne istopi.
  8. Servirajte toplo.

Napomene:

Meksička kuhinja obiluje ljutom i začinjenom hranom. Ovo jelo je prilagođeno našim uslovima, ali ako ste ljubitelj ljute i začinjene hrane možete ga prilagoditi svom ukusu. Npr, uz začine za naćose možete dodati čili u prahu, takođe ga dodajte i u marinadu za piletinu. Pred kraj prženja piletine i Meksičke mešavine dodajte ljuti meksički sos.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

20 - 25 minuta

Sastojci recepta

za 4 osobe
4 - 5 tortilja
4 - 5 kašika ulja
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica kumina
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica soli
2 komada pilećih grudi isečenih na trakice - marinirane (ulje, so, začini:majčina dušica, ruzmarin, korijander, majoran, žalfija, čili prah)
1 pakovanje Frikom Meksičke mešavine
125 g čedar sira (rendanog)
Frikom.rs