toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Hrskave rolnice

Priprema:

  1. Pečurke iseckane na listiće pržite na ulju, dok ne ispari voda iz njih. Dodajte Frikom kinesku mešavinu i sve zajedno pržite još 8-10 minuta. Pred kraj dodajte 2-3 kašike soja sosa i ostavite da se smesa ohladi.
  2. Kore za pitu otvorite. Listove razdvojite i isecite ih na četri dela  (na kvadrate).
  3. Svaku četvrtinu kore filujte, vodeći računa da ne stavite ni previše ni premalo fila.
  4. Filovanje i zavijanje rolnica: na jedan ćošak stavite fil, preklopite ga tako da ide ka sredini, druga dva takođe preklopite tako da vrhovi idu ka sredini (kao kad pravite pismo). Smotajte rolnicu do kraja, ali tako da 4. vrh viri. Njega premažite sa malo vode i umotajte do kraja rolnicu tako da se zalepi.
  5. Rolnice pržite u dubokom ulju sa svih strana dok ne porumene.
  6. Vadite ih na tanjir na koji ste stavili ubrus da upije suvišnu masnoću.
  7. Rolnice služitie tople i hrskave uz slatko-ljuti sos, možete poslužiti uz njih i ajvar ili malidžano.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

20 - 30 minuta

Sastojci recepta

za 4 - 6 osoba
1 pakovanje Frikom Kineske mešavine
250 - 300 g pečurki (šampinjoni, bukovače ili kineske crne pečurke)
malo ulja (suncokretovo ili od susama)
2 - 3 kašike soja sosa
1 pakovanje kora za pitu
po želji slatko-ljuti sos
po želji malidžano
po želji ajvar
Frikom.rs