toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Kineska mešavina sa nudlama

Priprema:

  1. Belo pileće meso isecite na trakice i stavite u marinadu od: soja sosa i limuna. Ostavite 1h da se marinira.
  2. U woku ili dubljem tiganju na malo ulja ispržite mariniranu piletinu 3-4 minuta uz stalno mešanje. Dodajte Kinesku mešavinu i sve zajedno pržite još desetak minuta.
  3. Prprema nudli: u šerpicu sipamo vodu, dodamo nudle i sve zajedno kuvamo 3 minuta. Šerpu sklonimo sa vatre i nudle ostavimo još 5 minuta.
  4. Serviranje: U činijicu sipamo nudle, dodamo Kinesku mešavinu sa piletinom i sve prelijemo slatko- ljutim sosom.
  5. Jelo servirati toplo.

Napomene:

Slatko-ljuti sos možete nabaviti u gotovo svim marketima, ali ga možete i sam napraviti. Potrebno: 250ml vode, 250ml pirinčanog ili belog sirćeta, 200g belog ili žutog šećera, 2 kašičice rendanog đumbitra (ili 1 kašičica đumbira u prahu), 2 čena izgnječenog belog luka, ljuta paprika (po ukusu), 2 kašičice koncetrata paradajza (ili mlevenog paradajza), 2 kašike Gustina rastopljenog u 2 kašike vode. Postupak: Vodu i sirće staviti da proključa, dodati sve sastojke (osim Gustina) i krčkati još 5 minuta. Smanjiti vatru i dodati Gustin na kraju da se sve zgusne. Skinuti sa šporeta da se ohladi. Sipati u posudicu sa poklopcem i čuvati u frižideru.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

20 - 25 minuta

Sastojci recepta

za 2 - 3 osobe
1 pakovanje Kineske mešavine
prema ukusu nudle
prema ukusu pileće belo meso (isečeno na trakice)
prema ukusu soja sos
prema ukusu sok od limuna
malo ulja
prema ukusu slatko - ljuti sos
Frikom.rs