toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Kinoa obrok iz tegle

Priprema:

  1. Preliv napravite tako što ćete u blender staviti: ljubičasti luk, ulje, jabukovo sirće, senf, med, so i biber. Miksati dok se svi sastojci ne sjedine.
  2. Pripremite Frikom mešavinu, tako što ćete na malo zagrejanog ulja sipati mešavinu, kratko propržiti a zatim dodati 2dl vode i lagano mešati 10 minuta, dok sva voda ne ispari.
  3. Ukoliko je potrebno, čeri paradajz prepolovite (ako koristite običan paradajz isecite ga na kriške).
  4. U teglu ređajte slojeve sledećim redom: sipajte preliv, odozgo stavite sloj rukole, sloj Kinoa mešavine, čeri paradajz i tako nastavite dok ne napunite teglu. Zatvorite je dobro.
  5. Pre nego što otvorite, okrenite teglu naopačke, tako da preliv koji je na dnu može da dođe do svih slojeva.
  6. Ovaj ručak možete jesti direktno iz tegle ili ga možete sipati u tanjir.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

15 - 20 minuta

Sastojci recepta

za 2 osobe
1 pakovanje Kinoa mešavine
1 manja glavica ljubičastog luka
1/3 šolje ulja
1/4 šolje jabukovog sirćeta
2 kašičice senfa
2 kašičice meda
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
po ukusu rukola
po ukusu čeri (ili običan) paradajz
Frikom.rs