toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Kremasti rižoto sa lignjama

Priprema:

  1. U dubljoj posudi (šerpi ili tiganju) na malo ulja propržite 1-2 minuta beli luk (izgnješen ili sitno iseckan). Dodajte lignje, posolite i pobiberite i kuvajte 10 minuta, uz povremeno mešanje.
  2. Dodajte belo vino i kuvajte još 10 minuta.
  3. Lignjama dodajte Frikom rižoto, prelite bujonom i dinstajte sve još 10 minuta.
  4. Pred kraj dinstanja dodajte kockicu maslaca (ili margarina) i mešavinu začina, dinstajte rižoto još 5 minuta.
  5. Rižoto služite topao.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

30 - 35 minuta

Sastojci recepta

za 2 - 3 osobe
1 pakovanje Liganja (kolutići i krakovi)
1 pakovanje Rižota
200 ml belog vina
2 čena belog luka
prema ukusu so
prema ukusu biber
malo ulja
1/2 šolje bujona
20 g maslaca
1/2 kašičice mešavine začina (timijan, ruzmarin, žalfija, bosiljak, majoran)
Frikom.rs