toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Meksički trouglići

Priprema:

  1. Zagrejte ulje u tiganju i pržite meso kratko (par minuta) na visokoj temperaturi.
  2. Temperaturu smanjite i mesu dodajte Frikom meksičku mešavinu.
  3. Sve zajedno pržite još 15 minuta.
  4. Sklonite sa vatre, pa dodajte so, beli luk i mix začina za meso.
  5. Svaku tortilju presecite na pola.
  6. U manjoj posudici pomešajte brašno i vodu, koji će služiti kao lepak za zatvaranje trouglića od tortilje.
  7. Ivice isečenih polovina od tortilja premažite “lepkom” od brašna i vode.
  8. Na sredinu svake tortilje stavite trougao gaude, preklopite krajeve preko sira, tako da dobijete džep.
  9. Džep napunite smesom mesa i povrća.
  10. Preostali otvor na trougliću premažite “smesom za lepljenje”. Pritisnite ivice da bi se zalepile.
  11. Trougliće pržite u zagrejanom ulju dok ne porumene.
  12. Servirajte ih uz meksički sos (po izboru).
  13. Služite tople.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci recepta

za 4 - 5 osoba
300 g junetine isečene na kockice
2 kašike ulja
1 pakovanje Frikom Meksičke mešavine
1 kašičica belog luka u prahu (ili 2 čena svežeg)
prema ukusu so
1 kašičica mix začina za meso (ruzmarin, žalfija, majčina dušica, bosiljak, lorber, majoran)
1 pakovanje tortilja
1/4 kašike brašna
1/4 kašike vode
prema ukusu listići gaude (isečeni na trouglove)
malo ulja za prženje
Frikom.rs