toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Pire od graška

Priprema:

  1. U dublju posudu sipajte Frikom grašak. Dodajte 2 čena izgnječenog belog luka i prelijte vodom (da pređe za širinu 1 prsta vode preko graška).
  2. Grašak kuvajte 15 minuta, pa ga procedite. Ostavite 100ml vode u kojoj se kuvao grašak.
  3. Ulje zagrejte, ali da ne bude vrelo.
  4. Ostatak belog luka izgnječite ili sitno iseckajte.
  5. Grašku dodajte vodu, beli luk, zagrejano ulje, soli (po ukusu) i sve štapnim mikserom usitnite.
  6. Frikom Panirane riblje štapiće pržite 5-8 minuta na vrelom ulju.
  7. Riblje štapiće i pire od graška servirajte tople.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 - 25 minuta

Sastojci recepta

za 4 osobe
1 pakovanje Frikom graška
4 - 5 čenova belog luka
4 kašike zagrejanog ulja ili rastopljenog maslaca
prema ukusu so
1 - 2 pakovanje Frikom paniranih ribljih štapića
Frikom.rs