toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Taljatele sa mediteranskom mešavinom

Priprema:

  1. Taljetele skuvajte u kipućoj posoljenoj vodi.
  2. Pančetu iseckajte na trakice i propržite 1-2 minuta u tiganju na malo ulja.
  3. Pančeti dodajte Frikom Mediteransku mešavinu i pržite sve još desetak minuta.
  4. Skuvane taljatele dodajte pančeti i povrću. Obavezno sve zalite sa jednom manjom kutlačom slane vode u kojoj su se predhodno kuvale taljatele.
  5. Sve zajedno dinstajte par minuta (dok voda koju ste dodali ne ispari), da se ukusi sjedine.
  6. Gotovo jelo sklonite sa vatre i iscedite pola limuna.
  7. Gotove taljatele pospite parmezanom.
  8. Jelo servirajte toplo.

Napomene:

Taljatele su vrsta testenine, italijanski dugački pljosnati rezanci. Vodite računa da tokom kuvanja taljatele ne prekuvate. U vodu nemojte dodavati ulje ili ih posle kuvanja ispirati. Ova dva postupka dovode do toga da ne dobijete kremastu stukturu gotovog jela, a testenina neće moći da “upije” ukuse ostalih namirnica u jelu. Pančetu/slaninu vrlo kratko pržite. Ne treba da je isušite. Ukoliko je pančeta/slanina dovoljno slana, jelo nećete morati da solite, u suprotnom jelo posolite po ukusu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 - 25 minuta

Sastojci recepta

za 2 osobe
100 - 130 g taljatela
120 - 150 g pančete ili slanine
1 pakovanje Frikom Mediteranske mešavine
malo ulja
prema ukusu so
malo limuna
prema ukusu parmezan
Frikom.rs