toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Topla salata u činiji od tortilje

Priprema:

  1. Uključite rernu na 200 stepeni.
  2. Tortilju sa jedne strane premžite uljem, takođe i kalup ili okruglu vatrostalnu posudu. Tortiljom obložite unutrašnjost kalupa tako da poprimi oblik činije.
  3. Tortilju pecite 10 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatno-braon boju. Tortilju ostavite da se ohladi.
  4. Zelenu salatu isecite na trake i stavite u veliku činiju.Isecite čeri paradajz na polovine i dodajte zelenoj salati u činiju.
  5. Avokado presecite na pola, izvadite košticu i odvojite od kore. Iseckajte ga na kockice i dodajte salati u činiju.
  6. Frikom Meksičku mešavinu pržite na vrelom ulju 15 minuta. Malo je prohladite, pa sipajte u činiju sa salatom.
  7. U manjoj posudi napravite preliv za salatu od ulja, soka od limete, rendane kore od limete, soli, belog luka i seckanog peršuna. Sve dobro izmešajte.
  8. Punite činije od tortilje salatom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vreme pripreme:

20 - 30 minuta

Sastojci recepta

za 4 osobe
4 kašike ulja
4 tortilje
1 pakovanje Frikom Meksičke mešavine
1 zelena salata
10 čeri paradajza (ili 2 veća)
1 avokado
60 ml ulja (za preliv za salatu)
60 ml soka od limete/limuna (za preliv za salatu)
prema ukusu rendana kora limete/limuna (za preliv za salatu)
1/2 kašičice soli (za preliv za salatu)
1/2 kašičice belog luka u prahu (za preliv za salatu)
2 - 3 kašike seckanog peršuna (za preliv za salatu)
Frikom.rs