toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Vegetarijanska enchilada

Priprema:

  1. U dubljem tiganju na zagrejanom ulju pržite 15 minuta Frikom Meksičku mešavinu. Pred kraj posolite, pobiberite i dodajte isceđen sok od jedne limete.
  2. Na vrelom ulju pržite zgnječena / iseckana 2-3 čena belog luka, korijander i bosiljak. Pržite 1-2 minuta uz stalno mešanje. Dodajte 400g paradajz pelata / sekanog paradajza i malo vode. Kuvajte oko 10 minuta.
  3. Tortilje filujte Frikom Meksičkom mešavinom: na kraj tortilje (koja je bliža vama) nanesite fil. Preklopite desni i levi kraj, pa rolajte kao palačinku počevši od dela gde ste stavili fil.
  4. Napunjene tortilje ređajte u dublji pleh ili vatrostalnu posudu. Preko njih prelijte sos od paradajza. Pospite rendanim čedar sirom i izmrvljenom fetom.
  5. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta, odnosno dok tortilje ne dobiju zlatno-braon boju.
  6. Enchiladas (enčilade) služite tople.

4

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

55 - 60 minuta

Sastojci recepta

za 3 - 4 osobe
malo ulja
1 pakovanje Meksičke mešavine
prema ukusu so
prema ukusu biber
1 ceđena limeta
400 g paradajz pelata / seckanog paradajza
2 - 3 čena belog luka
prema ukusu korijander
prema ukusu bosiljak
malo vode
1 pakovanje tortilja
100 g čeda sira
70 g feta sira
Frikom.rs