toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Recepti

Zlatna pastirska pita

Priprema:

  1. Oljuštite krompir, iseckajte ga na kockice i stavite da se kuva u slanoj vodi.
  2. Praziluk koji ste isekli na krugove stavite da se prži na vrelom ulju. Kada omekša posle 2-3 minuta, dodajte mleveno meso. I njega pržite par minuta, pa dodajte Frikom Zlatnu mešavinu, krem supu i bujon. Pustite da se sve zajedno dinsta 10-15 minuta.
  3. Obaren krompir iscedite, dodajte mu maslac/margarin, so, mleko i parmezan i mutite tako da dobijete pire.
  4. Vatrostalnu posudu premažite maslacem / margarinom. Rasporedite sloj fila od mesa i povrća, a preko toga sloj fila od krompira i parmezana.
  5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 - 25 minuta na 180 stepeni.
  6. Pastirsku pitu služite toplu ili hladnu.

Napomene:

Da biste ubrzali proces, umesto krompira možete koristiti i gotov pire krompir. Parmezan možete zameniti kačkavaljem, gaudom ili nekim drugim sirom.

Težina pripreme:

Srednja

Vreme pripreme:

50 - 60 minuta

Sastojci recepta

za 4 osobe
jedno pakovanje Zlatne mešavine
jedan praziluk
400 g mlevenog mesa
malo ulja
po želji krem supa od praziluka ili pečuraka
prema ukusu bujon
4 - 6 krompira (srednje veličine)
4 kašike maslaca /margarina)
100 ml mleka
malo soli
25 g rendanog parmezana
Frikom.rs